NaslovnicaVijestiMarcus Rashford - čudo od djeteta!

Marcus Rashford – čudo od djeteta!

Marcus Rashford rođen je na noć vještica 1997. godine u Manchesteru i kroz omladinski pogon ‘crvenih vragova’ probudio se do A tima, san svakog klinca u omladinskom pogonu, ali samo rijetki to uspiju. No priča je mogla biti drugačija da je Marcus potpisao za City…

Marcus Rashford danas je postigao 2 gola u najvećem engleskom derbiju – derbi između Manchester Uniteda i Liverpoola. Kloppova momčad u sjajnoj je formi ušla u ovu utakmicu, ali 20-ogodišnji Marcus Rashford zasjenio je Salaha

Svoju nogometnu priču Marcus Rashford krenuo je u Fletcher Moss Rangersima, riječ je o Unitedovoj nogometnoj akademiji. No iz nje je Marcus Rashford skoro otišao u krivi dio Manchestera, u Manchester City. Njegov brat Dwain je bio u Manchester Cityju 2014. godine na probi za skauta, a kao pojačanje je predložio svog brata Marcusa. Senior skauti nisu bili zadovoljni te su naveli kako je Marcus prenizak (tada je bio 1,80, a danas je 1,85).

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Unitedov šef službe za skauting mladih igrača nakon samo jedne utakmice rekao je – to je to! No, ono što je najbolji dio u Rashfordovoj priči jest način na koji je Marcus Rashford dobio priliku debitirati za United. U šestnaestini finala Europa lige Louis van Gaal imao je 13 ozlijeđenih igrača i za potrebe te utakmice trebao je igrače iz omladinskog pogona. Na zagrijavanju pred meč jedini zdravi napadač, Anthony Martial, se povrijedio, te je Van Gaal 10 minuta prije početka utakmice prišao Rashfordu i rekao mu: “Večeras igraš od prve minute”. Marcus Rashford sjajno je iskoristio ukazanu priliku i odmah postigao 2 gola u svom debiju u za prvu momčad ‘Crvenih vragova’. 

Njegov debi u Premier ligi bio je protiv Arsenala gdje je Van Gaal odlučio svog ‘wonderkida’ baciti u vatru u takvoj utakmici. Rashford se na lijep način zahvalio treneru za ukazanoj prilici – zabio je dva gola u pobjedi protiv Arsenala. No stvari na terenu nisu tekle lako za mladog Engleza. U prvom poluvremenu nije napravio puno, a onda mu je Van Gaal na pauzi rekao: “Previše lutaš terenom, više se kreći šesnaestercom i zabit ćeš gol.”

Bolji nego Ronaldo u tim godinama!

U Rashfordovim godinama tako učinkovit nije bio ni njegov idol i vječni miljenik publike na Old Traffordu – Cristiano Ronaldo. Sa samo 18 godina u svojoj prvoj sezoni za A momčad Rashford je postigao 12 golova u 2100 minuta. Sa napunjenih 19 godina Rashford je u 3000 minuta na terenu postigao 11 golova te ih još 6 asistirao, a danas sa 20 godina na leđima u 2100 minuta ima 12 postignutih golova i 8 asistencija.

[su_bonus]

U tim godinama Cristiano Ronaldo nije imao tako dobru statistiku, a Ferguson mu je davao više povjerenja nego što su Van Gaal i Mourinho davali Rashfordu. U svojoj prvoj sezoni u dresu Manchester Uniteda sa samo 18 godina Ronaldo je imao 6 golova i 7 asistencija u 2355 minuta, sa 19 godina Portugalac je odigrao sezonu sa 3715 minuta i samo 9 golova i 6 asistencija. Nešto uspješnija bila je njegova sezona kada je već imao 20 godina, tada je zabio 12 golova i imao 8 asistencija u 3400 minuta.

Pravi procvat kod Ronalda kada je već imao 21 godinu – te sezone imao 23 gola i 20 asistencija. Ako se slično ponovi sa Rashfordom Old Trafford mogao bi dobiti novog miljenika publike – dijete Manchestera!


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!