NaslovnicaVijestiOzil: Moj ostanak u Arsenalu zavisi od ostanka Wengera

Ozil: Moj ostanak u Arsenalu zavisi od ostanka Wengera

Jedan od najboljih nogometaša londonskog premijerligaša Arsenala, njemački reprezentativac turskog porijekla Mesut Ozil, za njemačke medije rekao je da njegov ostanak na Emiratesu najviše zavisi od ostanka francuskog stručnjaka, Arsenea Wengera u Arsenalu. Wenger je Ozila doveo iz Real Madrida 2013. godine, a Ozil je od tada sjajno igrao za londonski klub.

zavisi od

Naime, u posljednje vrijeme sve više se pojavljuje priča o odlasku Arsenea Wengerea iz Arsenala. Ozilov ugovor istječe 2018. godine, a izgleda da njemački reprezentativac osjeća veliku lojalnost prema Francuzu.

“Klub zna da sam ovdje prije svega zbog Arsenea Wengera i moj ostanak zavisi od njega. On je taj koji me je doveo ovdje i čije povjerenje u potpunosti imam. Klub jasno zna što ja želim ukoliko menadžer ode iz Arsenala. Veoma, veoma sam sretan u Arsenalu i potpisao bih novi ugovor sa klubom. Navijači žele da ostanem, i sada je sve u rukama kluba.”, rekao je Ozil za njemački Kicker.

Ozil je također odbacio kritike legende londonskog kluba, Thierryja Henryja koji je rekao da klub drži Ozila i Sancheza kao taoce sa njihovim velikim plaćama. Čileanskoj zvijezdi ugovor sa Arsenalom istječe 2018. godine i neophodan je potpis novog. Međutim, Ozil kaže da je mišljenje bivših igrača nevažno.

“Svatko ima pravo reći što želi, ali ono što imaju za mene reći ne zanima me baš. Bivši igrači ne znaju što se dešava između trenutnih igrača i kluba.”, rekao je 28-godišnjak.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!