NaslovnicaVijestiPochettino: Barcelona? Nikada...

Pochettino: Barcelona? Nikada…

Jedan od najboljih i najperspektivnijih trenera na svijetu, Mauricio Pochettino, tvrdi da nikada neće sjesti na klupu Barcelone. Mediji već mjesec dana pišu da je Argentinac jedan od glavnih kandidata da naslijedi Luisa Enriquea, koji napušta Barcelonu na kraju sezone. Prošle sedmice, Pochettino je viđen u jednom baru u Barceloni kako razgovara s Josepom Marijom Bartomeuom, predsjednikom katalonskog kluba.

nikada

“Sasvim slučajno smo se sreli. Znamo se godinama, prije nego što je bio predsjednik Barcelone. Naša djeca su išla u istu školu. Pet minuta smo popričali i to je to. Ali, glasine ne možete zaustaviti.”, rekao je Pochettino za britanski ugledni list Guardian.

Argentinac se nije trudio demantirati pisanje novinara, ali sada pokušava okončati sve špekulacije.

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

“Ja sam navijač Espanyola. Mislim da nema potrebe pričati previše, ali to je kao kada bih dobio otkaz u Tottenhamu, pa za nekoliko godina postanem trener Arsenal … Jednostavno, nemoguće. U nogometu je jako teško zadržati svoje vrijednosti i biti lojalan. Ali, za mene je mnogo važnije biti lojalan nego biti trener.”, rekao je Pochettino medijima na Ostrvu.

Argentinac je kao igrač nosio dres Espanyola punih šest godina, a kao trener je vodio tim tri godine. Dakle, devet godina je proveo kao član velikog gradskog rivala Barcelone s toga je njegov stav potpuno opravdan.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!