NaslovnicaVijestiWilfried Zaha iskreno objasnio zašto nije uspio u Manchester Unitedu

Wilfried Zaha iskreno objasnio zašto nije uspio u Manchester Unitedu

Krilni igrač Crystal Palacea Wilfried Zaha igra sjajnu sezonu, te je privukao interes brojnih europskih velikana.

Zaha o vremenu u Manchester Unitedu

Engleske novine The Sun prije nekoliko dana su objavile vijest kako je novi prvak Premier lige Manchester City spreman izdvojiti nevjerovatnih 50 miliona funti za 25-godišnjaka.

Zahin talenat je 2013. godine primjetio legendarni trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson, koji ga je doveo kao posljednje pojačanje prije nego što je napustio Old Trafford i otišao u više nego zasluženu mirovinu. Pod vodstvom novog trenera Davida Moyesa, reprezentativac Obale Bjelokosti je odigrao samo četiri utakmice u dresu ‘Crvenih vragova’, a klub je napustio u zimskom prelaznom roku 2015. godine.

On se u intervjuu za Sky Sports prisjetio svog vremena provedenom u slavnom engleskom klubu, te je otkrio razlog zbog kojeg se nije uspio izboriti za mjesto u početnih 11.

“Stigao sam u veliki klub sa 19 ili 20 godina, nisam znao što da očekujem, kako da se ponašam”, rekao je Zaha, te nastavio: “Bio sam mladić koji je želio samo izvoditi trikove. Zapravo, nisam ni brinuo o svom učinku. Sada stvari shvaćam dosta ozbiljnije – treninge, oporavak nakon utakmica, odluke na utakmicama. Naučio sam dosta i unaprijedio svoju igru.”

[su_premierleague]

“Sada sam potpuno dugračiji. Definitivno sam zreliji i pametniji. Morao sam biti psihički snažan nakon onog što sam prošao u Manchester Unitedu. Mislim da većina stvari u nogometu zavisi od razmišljanja, kada sredite svoje misli, onda je sve dobro.”

Zaha je priznao kako je sretan trenutno u Crystal Palaceu, klubu u koji je stigao kao 12-godišnjak. Također je dodao kako ne obraća pažnju na špekulacije o mogućem odlasku, jer, kako kaže, nema smisla to raditi.

“Ne dopuštam da takve stvari utiču na mene, jer nema smisla. Da budem iskren, trenutno sam sretan. Svakog tjedna dobijam ludu podršku od strane navijača Palacea, i kod kuće i na gostovanjima. Igram i uživam u svojim nastupima. Stvarno nemam razloga da ne budem sretan.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!