NaslovnicaVijestiZvanično: Rijeku napustio najbolji igrač

Zvanično: Rijeku napustio najbolji igrač

Zvanično: Rijeku napustio najbolji igrač! Nakon odlične sezone koju su krunisali naslovom prvaka Hrvatske i pobjedom u kupu, inostrani klubovi pokazali su interes za većinu igrača Rijeke. Prvi igrač koji je napustio Rijeku je njihov najbolji igrač, Frane Andrijašević. On ima fantastičnu sezonu iza sebe, te će nekadašnji igrač Hajduka i Dinama svoju nogometnu put nastaviti u Belgiji, tačnije u Gentu.

Rijeku napustio najbolji igrač

Rijeka je danas i zvanično ostala bez svog naboljeg nogometaša. Šampionsku ekipu Rijeke, koja je prošle sezone osvojila dugo očekivanu titulu i nogometnu groznicu ponovno vratila na Kvarner, je napustio Frane Andrijašević, koji je svojim fantastičnim partijama privukao pozornost belgijskog Genta.

>> Pele: On je bez sumnje najbolji igrač na svijetu

On će se u Gentu pridružiti još jednom reprezentativcu Hrvatske, bivšem golmanu Hajduka Lovri Kaliniću. Sportske novosti prenose vijest da je transfer vrijedan čak 5 miliona eura, što je za uslove u Hrvatskoj velika suma. Taj iznos između sebe će podijeliti Rijeka i Dinamo, jer je Dinamo u prodajni ugovor Andrijaševića ugradio klauzu po kojoj im pripada 50% od idućeg transfera Andrijaševića.

[su_live_koeficijenti]

Dvadesetpetogodišnji vezni igrač je u svojoj karijeri prije Rijeke nastupao za Hajduk iz kojeg je u šokantnom transferu prešao u zagrebački Dinamo. Kako prenose Sportske novosti, Andrijašević će u Gentu zarađivati nešto više od 800 000 eura godišnje. Za reprezentaciju Hrvatske je upisao tri nastupa i postigao jedan pogodak ove godine u prijateljskoj utakmici protiv Chilea.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!