NaslovnicaVijestiŠta je uradio Alex Ferguson kada je uhvatio Fabiana Bartheza sa cigaretom...

Šta je uradio Alex Ferguson kada je uhvatio Fabiana Bartheza sa cigaretom u ruci?

Šta je uradio Alex Ferguson kada je uhvatio Fabiana Bartheza sa cigaretom u ruci? Ako je Sir Alex Fergsuon imao neki problem tijekom svoje karijere u Manchester Unitedu, onda je to bio, kako zamjeniti velikog Peter Schmeichela. Nakon  izvanredne sezone kada je osvojio tripletu sa Unitedom, Schmeichel je napustio klub, a Ferguson se suočio s nezavidnom zadaćom pronalaženja sljedećeg broja jedan u Unitedu, nakon što je to mjesto bilo rezervisano za Petra punih osam godina.

Šta je uradio Alex Ferguson

Imao je Ferguson mnogo promašaja kada su golmani u pitanju poput Massima Taibija, Roya Carrolla, Tima Howarda, Raimonda van der Gouwa, Nick Culkina, Ricarda, Andy Gorama i Paula Rachubke prije nego što je Edwin van der Sar konačno stigao kao nasljednik velikog Schmeichela.

Međutim, jedan čovjek je privremeno riješio problem, ljubimac navijača Uniteda, Fabien Barthez.

Doveden je za 7,8 milijuna funti 2000. godine, nakon osvojenog Evropskog prvenstva i sa renije osvojenim Svjetskim prvenstvom, gdje je Barthez bio prvi golman ekipe. Transfer je bio logčan, Barthez je branio sjajno, ali ipak u Unitedu nije bio na visini zadatka bez obzira što je sakupio 139 utakmica za klub.

>> Barcelonin Camp Nou od 2019. godine mogao bi dobiti novo ime

Često je griješio, bio je sklon glupim potezima a javnost u Engleskoj ga je napadala iz dana u dan.

Njegovo ponašanje izvan terena također je rezlog zbog kojeg je njegova epizoda u Unitedu završila neslavno. Ferguson je poznat po tome da je njegova zadnja a Barthez je poznat po tome da je sklon problemima. I tu je vrlo često nastajao sukob. Poznat je slučaj kada je Davide Bellion morao prodati automobil jer je Ferguson strogo zabranio razbacivanje novcem mladim igračima.

[su_no1forfootball]

Međutim, Unitedov šef je imao prilično drukčiju reakciju kada je uhvatio Bartheza kako puši cigaretu dan prije utakmice u skromnom restoranu u Manchesteru. Briljantnu anegdotu  na vidjelo je iznio Eckhard Krautzun jedan od najbližih Fergusonovih prijatelja.

Barthez je sjedio u ćošku restorana u Manchesteru s rukom oko svoje djevojke i upaljenom cigaretom u ruci kad su u restoran ušli Krautzan i Ferguson. Barthez je pokušao sakriti cigaru, ali ga je Ferguson ipak vidjeo.

Prišao je do njegovo stola, pozdravio se sa djevojkom a njemu je rekao: “Ne brini, sine, možeš pušiti, vidio sam da oboje pušite, igrat će sutra bez obzira na ovo.”

Možda je Fergusonov odgovor pokazatelj u kakvoj situaciji je Ferguson bio sa golmanima, te ga je vjerovatno bilo strah da ne izgubi i Bartheza.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!