NaslovnicaVijestiFirmino otkrio protiv koga bi volio igrati u četvrtfinalu Lige prvaka

Firmino otkrio protiv koga bi volio igrati u četvrtfinalu Lige prvaka

Liverpool je u utorak odigrao uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Porta, a rezultat je glasio 0-0, te su ‘Redsi’ zahvaljujući velikoj pobjedi u Portugalu (5-0) prošli u narednu fazu najelitnijeg klupskog nogometnog takmičenja.

Firmino želi engleski klub

Pored njih, dalje je prošao još jedan engleski tim, a u pitanju je po svemu sudeći novi prvak Premier lige Manchester City, koji je unatoč sinoćnjem porazu protiv Basela (1-2) prošao dalje ukupnim rezultatom 5-2 nakon pobjede u prvoj utakmici (4-0).

Priliku za igranje u četvrtfinalu Lige prvaka imaju još i Chelsea, te Manchester United. Većina igrača bi radije izbjegla rivala iz sopstvene lige u Ligi prvaka, što je tvrdnja s kojom su se složile legende kao što su Rio Ferdinand, Steven Gerrard i Frank Lampard, ali ne i Firmino.

U intervjuu nakon sinoćnje utakmice protiv Porta napadač Liverpoola Roberto Firmino je otkrio kako bi kao narednog protivnika volio dobiti engleski klub.

On je rekao: “Da, voljeli bismo igrati protiv engleskog kluba. Pokazali smo u posljednjih nekoliko sezona da možemo pobijediti sve engleske klubova. Naš učinak protiv njih je vrlo dobar. Smatramo kako smo uvijek igrali dobro protiv vrhunskih klubova iz Engleske i dokazali smo kako ih možemo pobijediti. Ipak, ne bojimo se nikog.”

[su_champions_league]

Ova izjava brazilskog reprezentativca i ima smisla, s obzirom da je njegov tim ove sezone protiv velike šestorke bilježio odlične rezultate, nnaravno, ne računajući poraz protiv Manchester Cityja rezultatom 5-0 sa početka sezone. Ipak, jedini su tim u Premier ligi koji je slavio protiv Pepa Guardiole ove sezone. Pored Cityja, ranije ove sezone su odigrali neriješeno protiv Manchester Uniteda i Chelseaja, a već u subotu će igrati veliki derbi protiv najvećeg rivala, ‘Crvenih vragova’.

Liverpool se trenutno nalazi na drugom mjestu u Premier ligi sa 60 osvojenih bodova nakon 29 odigranih kola, a ukoliko pobijedi United na Old Traffordu, preuzet će drugu poziciju. Ubjedljivo vodeći je Manchester City sa čak 78 osvojenih bodova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!