NaslovnicaVijestiKONAČNO ODLAZI: Real Madrid prodaje zvijezdu na kraju sezone!

KONAČNO ODLAZI: Real Madrid prodaje zvijezdu na kraju sezone!

Kako piše španjolska Marca, novine vrlo bliske Real Madridu, ‘kraljevski’ klub je odlučio prodati Garetha Balea na kraju sezone.

Real Madrid prodaje Balea

Iako je imao sjajan početak ove godine, velški reprezentativac je u posljednjih nekoliko utakmica ponovo preselio na klupu, a u klubu su već odlučili kako je vrijeme za njegov odlazak na kraju sezone.

On je utakmicu protiv Paris Saint-Germaina započeo sa klupe, kao i utakmice u La Ligi protiv Real Sociedada i Leganesa, te je navodno nezadovoljan zbog toga. Čelnici kluba smatraju kako samo predstavlja problem za razvoj Marca Asensija, u kojem vide njegovu zamjenu i buduću zvijezdu.

Pored toga, još jedan razlog zbog kojeg ga planiraju prodati su njegovi konstantni problemi sa povredama, kojih je imao ukupno 25 otkako je stigao na Santiago Bernabeuu. Propustio je nevjerovatnih 78 utakmica, te odigrao tek 2/3 od ukupnog broja odigranih utakmica.

Vodstvo kluba, na čelu sa predsjednikom Florentinom Perezom, mišljenja je kako 28-godišnjak više nema šta ponuditi, a izjava njegovog agenta Jonathana Barnetta, koji je nedavno javno rekao kako njegov klijent vrijedi 222 miliona eura, baš kao Neymar, dodatno potvrđuje kako se bliži njegov odlazak iz kluba. Ipak, nitko ne smatra kako će Real Madrid dobiti tu cifru za Velšanina, već se spominje cifra od 90 miliona eura, koju je Manchester United bio spreman ponuditi prošlog ljeta za njegove usluge.

[su_champions_league]

Bale je u španjolsku prijestolnicu stigao u ljeto 2013. godine iz Tottenham Hotspura za 101 milion eura, što je i dalje klupski rekord Los Blancosa. Od tada je ukupno za klub odigrao 173 utakmice u svim takmičenjima, postigao 76 golova i podijelio 57 asistencija, od čega je ove sezone odigrao 23 utakmice, postigao devet golova i podijelio šest asistencija.

Real Madrid je jučer gostovao kod Leganesa, a rezultat je glasio 1-3. Nakon što je domaćin poveo već u šestoj minuti golom Unaija Bustinze, gosti su preokrenuli do kraja poluvremena golovima Lucasa Vazqueza i Casemira, a za konačnih 3-1 pogodio je Sergio Ramos u 90. minuti iz penala.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!