NAVIJAČI BARCELONE POBIJESNILI: Pogledajte šta je Neymarov agent objavio na instagram

Navijači Barcelone pobijesnili su zbog nevjerovatne izjave Neymarovog agenta. Agent, Wagner Ribeiro se suočava sa bijesnim navijačima Barcelone, zbog savjetovanja svog klijenta Neymara da se pridruži najljućim rivalima, Real Madridu.

NAVIJAČI BARCELONE POBIJESNILI

Brazilski sud je prošle sedmice zamrznuo imovinu Barcine zvijezde, pa čak i onu od njegovih roditelja i ostalih poslova koje je imao u ukupnoj vrijednosti od 188.8 miliona brazilskih reala (42 miliona eura).

Sud u Sao Paolu također tvrdi da je 23-godišnjak izbjegao skoro 16 miliona dolara Brazilskog poreza između 2011 i 2013. godine, još kada je igrao za Santos.

Očigledno ljut akcijama Brazilske vlade prema Neymaru, njegov agent Ribeiro je na instagramu savjetovao svog klijenta što bi trebao učiniti.

U objavi usmjerenoj ka Neymarovom ocu, on je rekao: “Uzmite svoj novac, pošaljite sve poreskom raju, legalno naravno. Na ovaj način ćete prestati plaćati porez Brazilu. Zatvorite svoje poslovnice i institut Praia Grande i idite, uživajte na Mediteranskim plažama. Vi i vaša obitelj.”

“Ali ostavite Neymara da igra još nekoliko godina… i završi svoju karijeru u Europi, po mogućnosti u Real Madrdu.”

Sama ideja da se Neymar pridruži ‘Kraljevskom klubu’ je razbijesnila vjerne navijače Barce.

Samo dva igrača su prešla direktno iz Barcelone u Real u posljednjih 21 godinu, a to su: Luis Figo i Javier Saviola.

Saviola je prešao kao slobodan igrač i nije dobio mnogo negativnih reakcija od Katalonskih pristalica. Međutim, Figo je prešao za 60.1 milion dolara u julu 2000 godine i razljutio je mnoge.

Kada je Real u to vrijeme igrao na Camp Nou, na teren je bačena svinjska glava i nakon toga su navijači mnogo puta i na razne načine zlostavljali Figa.

Međutim, komentari Ribeira ne znače prelazak Neymara u Real, ali to će naljutiti mnoge pristalice Katalonskog kluba.
[touchcarousel id=’1′]

Kladjenje forum

Oznake: