NaslovnicaVijestiPredviđali mu veliku karijeru, u dresu Engleske debitirao sa golom, a on...

Predviđali mu veliku karijeru, u dresu Engleske debitirao sa golom, a on razmišljao o samoubistvu

Predviđali mu veliku karijeru, u dresu Engleske debitirao sa golom, a on razmišljao o samoubistvu! Danas mu je tek 25 godina, bio je jedan od najvećih engleskih talenata, a nedavno je dao izjavu koja je mnoge šokirala. Bio je u depresiji, kockao je i pio, u jednom periodu je i ozbiljno razmišljao o samoubistvu, njegovo ime je Steven Caulker.

Predviđali mu veliku karijeru

Danas mu je tek 25 godina, nedavno su mu predviđali veliku karijeru, trebao je biti stub odbrane Engleske i nekog od vodećih engleskih klubova. Ali život mu je otišao drugim tokom, nije ispunio očekivanja danas je član engleskog drugoligaša QPR-a. Godine 2012 debitirao je u dresu Engleske i odmah na prvi utakmici je zabio gol. Cijeli svijet je tada bio njegov, sve mu je išlo od ruke, ali je najednom krenuo pad u karijeri i životu, koji se mogao završiti tragično.

Unatoč što ima 25 godina, promjenio je veliki broj klubova, čak osam. Karijeru je započeo u Tottenhamu koji ga je posuđivao engleskim niželogašima,  Prije četiri godine Supursi su ga prodali Cardiffu za 9 miliona funti, da bi godinu dana kasnije završio u QPR-u za milion funti više. Ni tamo se nije snašao, te je bio posuđivan Southamptonu i Liverpoolu gdje je sakupio svega četiri nastupa.

Prije početka prošle sezone vratio se u QPR, u prvom dijelu je sakupio 13 nastupa i nakon toga je nestao. Ovih dana je odlučio progovoriti za novinare i engleske medije te im objasniti šta se tada dešavalo u njegovom životu i glavi.

>> Messi šokirao izjavom: Kada se vratim u Barcelonu, ne želim ga više vidjeti u klubu

“Većina ljudi skoro uvijek misli da im novac daje i pruža sigurnost. Ali kada sam bio u Southamptonu bio sam posve slomljen, psihički slomljen. Nisam igrao, karijera mi je išla silaznom putanjom, doktori su mi pokušavali pomoći. Govorili su mi da izađem na teren i da se na taj način izrazim, ali nije upalilo. Jednostavno nisu razumjeli šta se događalo u mojoj glavi” rekao je Caulker.

[su_live_koeficijenti]

“Postao sam ovisnik o igrama na sreću. Gubio sam mnogo novca, skoro svaki dana. Kada bi izgubio veliku količinu novca, pio bih do besvjesti samo da bih na to zaboravio. I to je išlo iz dana u dana, skoro svaki dan. U decembru sam izgubio mnogo novca, i tada sam shvatio da ne mogu na ruletu osvojiti svijet, da ne mogu pobjediti. Tada sam najviše razmišljao o samoubistvu.”

Izgubio je 70 % od ukupne zarade, u martu je čak i izgubio vozačku dozvolu. “Zbog sina sam prestao piti i kockati. Mrzio sam se i morao sam to promjeniti. Moram uživati u nogometu, ne želim da svoje ime na internetu pronalazim sa negativnim događajima.” rekao je za kraj Caulker.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!