NaslovnicaVijestiŠto su nakon utakmice rekli igrači i treneri Barcelone i Chelseaja?

Što su nakon utakmice rekli igrači i treneri Barcelone i Chelseaja?

Sinoć smo u Londonu gledali utakmicu velikih rivala Lige prvaka – Chelsea i Barcelone. Momčadi Contea i Valverdea odigrali su napetu, iako skromnu utakmicu na Stamford Bridgeu. Utakmica je završila rezultatom 1-1, no Barci ovih 1-1 puno većih nego momčadi iz Londona koju sada čeka dugih 90 minuta na Camp Nou.

Gledali smo napetu, ali ne i naročito atraktivnu utakmicu s obzirom da je riječ o dvije ponajbolje momčadi Europe. Statistika kaže da je Barcelona ima 74% posjeda lopte, a Chelsea tek 24%. Iako to više nije ona Guardiolina Barca koja žudi za posjedom, ovo je neka nova, manje atraktivna, no jednako efikasna Barcelona koja u sustavu 4-4-2 ima sjajnu obranu, no slabiji napad nego li prije i Barcelona kojoj ne igra na posjed lopte kao neke prijašnje generacije Barcelone.

Posjed je dakle bio na strani Barcelone, ali ne i prilike. Barcelona je imala samo dvije opasne prilike, jedna od njih bila je Suarezov udarac koji nije išao u okvir gola, no Courtois je to za svaki slučaj očistio, a druga prilika bio je gol Barcelone gdje je nakon niza grešaka u obrani Chelseaja Iniesta primio loptu te asistirao Messiju koji to lagano zabija iza leđa Chelseajevog vratara. S druge strane Chelsea je imao niz dobrih prilika, a tri najbolje bile su djelo Williana, ponajboljeg igrača na terenu u sinoćnoj utakmici. Willian je imao tri sjajna udarca, prvi je završila na desnoj stativi, drugi je završio na lijevoj stativi, a treći je završio u mreži.

[su_watch_live_football]

Nogometni analitičari su jednoglasni, Conte je taktični nadmudrio Valverdea, njegova momčad bila je superiornija na terenu, no kada na drugoj strani stoji Lionel Messi ne smijete ostavljati prostora za greške jer svaku, pa i onu najmanju’ on će kazniti, a to se i dogodilo.

Što kažu igrači i treneri?

Ivan Rakitić: “Dominirali smo veći dio utakmice, jednostavno smo bili bolji iako su oni učinilo jako puno iz vrlo malo prilika. Imali su tri udarca, dva su završili na vratnici, a jedan je završio u mreži.”

“Oni su se dobro branili i čekali su naše greške, čekali su svoje prilike. Mi smo se patili da bi napravili priliku jer je ponekad na terenu to izgledalo kao da oni igraju rukomet. Mi smo iskusna momčad i čekali smo svoju priliku, nismo gubili strpljenje. Mi vjerujemo u prolaz. Chelsea će u Barceloni morati igrati otvorenije nego danas.”

Cesc Fabregas: “Pred nama je 90 minuta na Camp Nou, a ići tamo i braniti se 90 minuta je samoubojstvo! Mi moramo ići tamo s ciljem da ih napadnemo. Mi vjerujemo da im možemo naštetiti.”

“Mislim da smo zaslužili pobjedu, šteta zbog tog gola koji smo primili. Mislim da smo bili jako dobri, imali smo jasan plan i mislim da smo se sjajno držali plana. Naša igra bila je fantastična, ali rezultat nije fantastičan.”

Luis Suarez: “Gol koji smo postigli od velike je važnosti za uzvratnu utakmicu na Camp Nou. Naša snaga leži u tome što smo sjajni na svom terenu i to je razlog zašto je ovaj gol toliko bitan. Oni sada moraju napasti u Barceloni, a to znači da ćemo mi imati više prostora.”

[su_champions_league]

Antonio Conte: “Bili smo vrlo blizu toga da odigramo savršenu utakmicu. Imali smo jednu veliku grešku i skupo smo je platili. Kada protiv vas igraju igrači poput Messija, Inieste ili Suareza greške se skupo plaćaju.”

“Razočarani smo rezultatom, no s druge strane ponosimo na svoju igru koja nam daje samopouzdanje pred uzvrat, vjerujemo da možemo u četvrtfinale Lige prvaka. To je naš cilj i to je moguće, ali treba biti realan i reći kako je Barcelona fenomenalan tim protiv kojeg to neće biti lako.”

Ernesto Valverde: “Svaki kontranapad Chelseaja je značio priliku za gol. Upravo iz jedne takve prilike je Willian postigao gol za vodstvo. Bilo je teško postići gol jer su se branili s 5 igrača u obrani, ali mislim da smo ipak zaslužili postići gol. Odlučno smo odigrali utakmicu, ali uzvrat na Camp Nou odlučit će prolazak.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!