Arijan Ademi progovorio o svom povrtatku na travnjak

Nogometaš zagrebačkog Dinama Arijan Ademi progovorio je o svom povratku na travnjak. Ademiju je Sud za sportsku arbitražu u Lozani nedavno prepolovio suspenziju zbog dopinga, rekao je danas da će se na teren vratiti bolji i jači.

“Vratit ću se bolji i jači. Psihički ću biti nemoguće jak jer me ovo što sam prošao ojačalo. U dobrom sam fizičkom stanju, igram tenis i mali nogomet. Redovito trčim, ali nije isto kao kad si u ekipi. Poznavajući sebe, glavu i znak , malo će mi trebati da se vratim. Dovoljno će mi biti dva mjeseca kad ću moći trenirati s ekipom.”, rekao je Ademi na konferenciji za novinare u Zagrebu.

CAS je krajem ožujka smanjio kaznu Ademiju sa četiri na dvije godine, što znači da bi ekipi trebalo priključiti u kolovozu.

Ademi je bio pozitivan na doping kontroli nakon utakmice Lige prvaka protiv Arsenala u rujnu 2015. godine. Nakon što je bio pozitivan i B uzorak, Uefa je Ademiju izrekla četverogodišnju suspenziju, što je bila maksimalna kazna koju mu je komisija mogla izreći.

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

Dinamo i Ademi su se žalili, ali je UEFA u svibnju 2016. potvrdila četverogodišnju suspenziju.

Ademi je otkrio da je bio šokiran kada je saznao da je pao na dopingu.

>>Nogometaš Reala blizu prelaska u Chelsea!

“Ovo je bio najteži period u mom životu. Kad sam dobio poziv da sam pao na dopingu bio sam šokiran. Nisam znao kako ću bez nogometa. To je moj život, živim za nogomet ali i to je palo u drugi plan. Samo sam htio da dokažem da sam nevin.”, rekao je Ademi.

On se zahvalio svima koji su ga podržali u prethodnom razdoblju – obitelji, prijateljima, navijačima Dinama, a najviše i klubu.

“Najviše se zahvaljujem Dinamu koji mi je omogućio sve, spasio me i koji je znao da sam nevin. Klub se borio sa mnom, a mogao je raskinuti ugovor sa mnom u bilo kojem trenutku. Nisu to učinili i to govori o veličini ljudi”, rekao je Ademi.

Oznake: