NaslovnicaVijestiKOŠARKAŠKI KRALJ: Manu Ginobilli u postao besmrtan u ekipi Spursa

KOŠARKAŠKI KRALJ: Manu Ginobilli u postao besmrtan u ekipi Spursa

KOŠARKAŠKI KRALJ: Manu Ginobilli u postao besmrtan u ekipi Spursa! Argentinski košarkaški veteran Emanuel David Ginobili Maccari, skraćeno Manu Ginobili produžio je odanost San Antonio Spursima na još dvje godine, javili su američki mediji. Manu je ovim potezom postao besmrtan i te će nakon isteka ugovora biti  vjerovatno igrač sa najviše nastupa za Spurse.

KOŠARKAŠKI KRALJ

Novi ugovor znači da će četverostruki osvajač NBA prstena završiti karijeru u Spursima u ekipi u kojoj je proveo svih 16 godina u NBA ligi. Četrdesetogodišnji organizator igare izabran je u 2. krug NBA drafta 1999. godine kao 57. pik. A zvaničnu karijeru u Spursima je počeo 2002 godine nakon što je sa Argentinom postao svjetski prvak. Prije toga je igrao četiri sezone u Italiji, u klubovima Viola Reggio Calabria i Virtus Bologna. Prema sjevernoameričkim medijima, Ginobili će po sezoni zaraditi 2,5 miliona dolara.

Argentinac je sa San Antoniom osvojio naslov četiri puta i to 2003, 2005., 2007. i 2014. godine, a 2005. i 2011 je nastupio i na NBA All-Star utakmici. Ginobili je takođe postao dio košarkaškog tima koji je proveo svoju karijeru u samo jednom NBA klubu. Pored njega tu su još Kobe Bryant, Dirk Nowitzki, John Stockton, Reggie Miller i John Havlicek.

>> Transfer glasine: Cahill napušta Chelsea, Bayern dovodi veliko pojačanje, Dolberg napušta Ajax za 50 miliona eura

Ginobili je u prošloj sezoni odigrao 69 utakmica sa prosjekom od 7,5 poena po utakmici. Od debija u NBA, igrao je na 992 utakmice, sa prosjekom od 13,6 poena, 3,9 skokova i 3,6 skokova po utakmici. Ginobili sa zvijezdom Cleveland Cavaliersa LeBron Jamesom dijeli poseban rekord. Ginobili i James su jedini NBA igrači koji imaju najmanje 3000 poena u playoffu a pri tome da su postigli minimalno 300 trojki.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!