NaslovnicaVijestiMagnet za trofeje se oprašta od nogometa

Magnet za trofeje se oprašta od nogometa

Magnet za trofeje se oprašta od nogometa! Brazilski lijevi bek, Maxwell, će večeras u finalu kupa gsje se sastaju njegov PSG i Angers, odigrati svoju posljednju utakmicu u karijeri. Odlazi kao šampion, jer se rijetki igrači mogu pohvaliti sa činjenicom da su u karijeri osvojili čak 35 trofeja!

Magnet za trofeje se oprašta od nogometa

Večeras se od nogometa oprašta igrač za kojeg će zlobnici reći da je uvijek bio na pravom mjestu u pravo vrijeme. Ostali, među kojima je i Zlatan Ibrahimović se pa se dive njegovom umjeću. Dive se njegovom načinu igranja, eleganciji i kavaljerstvu koje je sprovodio na nogometnim travnjacima. Jedan podatak je dovoljan, podatak koji će vam nogo reći. Mimo 35 osvojenih trofeja, Maxwell je u Evropi odigrao ukupno 589 utakmica a da pri tome nije zaradio ni jedan jedini crveni kraton. Nešto slično kao i Philipp Lahm mada je suvišno porediti ova dva beka.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Maxwell će večeras odigrati svoju posljednju utakmicu u karijeri, nekoliko mjeseci prije svog 36. rođendana. On je već kao 20-godišnjak iz brazilskog Cruzeira stigao u Evropu, kao veliki talenat, gdje drugo nego u amsterdamski Ajax. Nakon Ajaxa nogometna put ga je vodila u milanski Inter, Barcelonu i na kraju PSG. U svim ekipama u kojima je igrao bio je miljenik kako trenera tako i navijača. Svoj posao je obavljao skrušeno i mirno. Bez i jednog jedinog incidenta. A mnogo vremena je provodio na klupi.

>> Branič Juventusa prvi na listi želja Contea

Magnet za trofeje kako su ga prozvali, prvenstveno zbog toga jer ekipa u kojoj igra mora osvajati trofeje. Da li je do Maxwella ili je do ekipa za koju nastupa, procjenite sami. Prvu medalju je svojio u Cruzeiru, sa Ajaxom je zatim osvojio 5, sa Interom također 5, sa Barcelonom 10 i sa PSG-om čak 14, sve skupa 35 medalja!

“PSG će uvijek ostati u mom srcu, a Park prinčeva će biti moj drugi dom” – rekao je Maxwell. Poznata je činjenica da je Maxwell na preporuku Ibrahimovića dolazio u klubove u kojima je igrao Zlatan.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

 

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!