NaslovnicaVijestiSamo je jedan golman igrao četiri puta protiv Messija i nikada nije...

Samo je jedan golman igrao četiri puta protiv Messija i nikada nije primio gol

Samo je jedan golman igrao četiri puta protiv Messija i nikada nije primio gol! Do skoro, Gianluigi Buffon mogao je ponosno reći da nikada nije primio gol protiv Lionel Messija. Talijanski golman u prošlosti je tri puta igrao protiv Barcelone protiv Juventusa a 12. septembra konačno je kapitulirao. Trenutno postoji samo jedan golman kojem je to uspjelo, a nikada ne bi ste ni pomislili ko je to.

Samo je jedan golman

No, kada je Juve gostovao na Camp Nou u grupi Lige prvaka ​​protiv Barcelone, Buffon je primio pogodakd, Messi je  zabio dva puta u 3-0 pobjedi Barcelone, te je tako skinuo magiju koju je postavio Buffon, jer u prošlosti nikako nije mogao postići pogodak protiv Buffona. Nekoliko dana prije poraza, Buffona su pitali da li Messi konačno može pogoditi protiv Juventusa, na što je on odgovorio: “Messi da postigne  pogodak protiv mene? Neću reći da je to neizbježno!

“Ali, s obzirom na to koliko često postiže golove, mislim da četiri utakmice bez primljenog pogodka protiv Messija, je mali rekord. Kada igrate protiv njega i vidite način na koji igra, na koji se kreće, shvatite kakav je igrač.”

“Ponekad zaboravimo na Messija gledajući ostale odlične igrače i talente, misleći da su oni zvijezde. Ali kad se suočite s najboljim, doista ćete otkriti da još uvijek ima puno posla za te igrače da dostignutu razinu.”

Vrlo malo vratara može reći da su sačuvali svoju mreži netaknutom od strane Messija, koji je vjerojatno najveći nogometaš svih vremena. Petr Cech je jedan od njih, ali nakon što je taj rekord držao 10 sati i 11 minuta (više od šest utakmica), bivši čuvar Chelsea konačno je dobio gol protiv Arsenala u februaru 2016. godine.

>> Jurgen Klopp: Ne razumijem zašto ga svi kritikuju!

Međutim, prema The Sunu, postoji jedan vratar koji je odigrao četiri utakmice protiv Messija i nešto čudesno, nikad nije primio pogodak protiv Argentinca ni u jednom od tih susreta. Upoznajte Sergeja Viktoroviča Ryzhikova, golmana Rubin Kazana –  37-godišnjeg Rusa koji nikad nije primio gol protiv Messija.

Ryzhikov je prvu utakmicu bez primljenog pogodka  protiv Messija je odigrao 2009/10, kada je Kazan pobijedio Barcelonu 2-1 na Camp Nou u Ligi prvaka. U drugoj utakmici Kazan je odigrao 0-0 protiv Barcelone, i Messi se opet nije upisao u listu strijelaca.

Godinu dana kasnije Ryzhikov je ponovo odigrao utakmicu bez primljenog pogodka protiv Messija u Europi, kada je Kazan u prvoj utakmici odigrao 1-1  a u drugoj izgubio 2-0. Messi se opet nije upisao u listu stijelaca te je tako Ryzhikov postao jedini golman protiv kojeg je Messi odigrao više od dvije utakmice a da pri tom nije postigao pogodak.

[su_live_koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!