NaslovnicaVijestiNovinari pitali Lewandowskog za transfer u Real, a on im odgovorio ovo

Novinari pitali Lewandowskog za transfer u Real, a on im odgovorio ovo

Golgeter Bayerna Robert Lewandowski želi da ignorira interesovanje Reala kako bi mogao biti koncentriran i tako pomogne timu da osvoji Ligu prvaka i upravo madridskom klubu skine krunu.

Lewandowski se sve više spominje kao pojačanje Reala od ljeta, čak je i njegov agent u više navrata pričao o transferu, ali Poljak sada želi da se fokusira na Bayern.

“U ovom trenutku ne bavim se Realom. Ne bi bilo dobro za mene da, u trenutku spekulacija s mogućim prelaskom u Real, ne budem koncentriran na Bayern. Igrač sam Bayerna i dat ću sve od sebe da imamo uspješnu sezonu, prije svega da osvojimo Ligu prvaka “, rekao je Lewandowski o transferu u Real njemačkom Kickeru.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Prema pisanju španjolskih medija, 29-godišnji nogometaš trebao bi zamijeniti Karima Benzemu od ljeta, koji je razočarao ove sezone.

Lewandowski je već postigao 20 golova za bavarskog giganta ove sezone, a priliku da popravi učinak imaće sutra protiv Bešiktaša u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Jedan od najboljih europskih napadača stigao je u Bayern 2014. godine kada je prešao iz Borussije Dortmund. Poljak je karijeru počeo u Delti iz Warsave, zatim je prešao u Legiju koja ga je ubrzo prodala Zniczu iz poljskog grada Pruszkowa.

Period od 2008. do 2010. godine proveo je u Lechu. Postoji jedna priča koja govori da su Lewandowskog u mlađim danima smatrali doslovno ‘panjem’, te mu niko nije predviđao blistavu karijeru, ali definitivno ih je razuvjerio.

Napadač reprezentacije Poljske je u Njemačkoj ostvario sve što može, kao najbolji strijelac, postižući više od 100 pogodaka za oba njemačka velikana Bayern i Borussiju.

Također, osvajajući četiri puta Bundesligu (dva puta kao igrač Bayerna, dva puta kao igrač Borussije), dizao je dva puta trofej pobjednika njemačkoga kupa (prvo s Borussijom 2011/12, a onda i u Bayernovom dresu 2015/16). Zabio je 137 pogodaka u 179 utakmica koje je odigrao za minhenskog velikana.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!