NaslovnicaVijestiRaspadanje Atalante se nastavlja

Raspadanje Atalante se nastavlja

Raspadanje Atalante se nastavlja! Nakon uspješne sezone u kojoj su premašili sva očekivanja izgleda da ekipa Atalante u narednoj sezoni neće biti toliko konkurentna. Veliki italijanski klubovi pokazali su interes za za najbolje igrače Atalante, neki su već napustili klub a neki tek trebaju da napuste Bergamo.

Raspadanje Atalante se nastavlja

Atalanta iza sebe ima sezonu iz snova. U Seriji A su završili na odličnom četvrtom mjestu, pružali su fenomenalne partije ali izgleda da će se jedna od najboljih generacija u historiji kluba raspasti te da će svako otići svojim putem. Još u zimskom prelaznom roku klub su napustili Roberto Gagliardino i Mattio Caldara, prvi je prešao u Inter a drugi je potpisao ugovor sa Juventusom ali je do krajaj sezone nastupao za Atalantu kao posuđen nogometaš.

[su_live_koeficijenti]

Prije nekoliko sedmica klub je napustio odlični i mladi veznjak, Franck Kessie koji je pojačao AC Milan a njegovim putem bi mogla krenuti još dva nogometaša Atalante. Prema pisanju inatlijanskog lista La Gazzette dello Sport Milan i Atalante već nekoliko dana vode pregovore oko transfera desnog beka Andree Contija, a visoko na listi želja Milana je i odlični argentinski “playmaker” Alejandro “Papu” Gomez koji je prošle godine bio jedan od najboljih igrača u Seriji A te je postigao čak 16 golova i upisao 12 asistencija.

>> Dani Alves odgovorio na špekulacije da napušta Juventus

Ranije spomenuti list je prenio informaciju da je AC Milan za Contija i Gomeza spreman Atalanti platiti negdje između 45 i 50 miliona eura, što za nove vlasnike Milana svakako nije problem.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!