NaslovnicaVijestiRonaldinho: Ne želim u upravu PSG-a, osjećam se kao ambasador kluba

Ronaldinho: Ne želim u upravu PSG-a, osjećam se kao ambasador kluba

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldinho, izjavio je da nema namjeru da bude član uprave PSG-a, te da se osjeća kao počasni ambasador tog kluba.

ambasador

“Nemam namjeru da se priključim upravi svog bivšeg kluba. To nije za mene, ja to ne volim, ne planiram tako nešto”, rekao je Ronaldinho.

Upitan da li bi prihvatio ulogu počasnog ambasadora Paris Saint-Germaina, on je odgovorio da bi mu to bilo zadovoljstvo, ali da se već osjeća kao ambasador kluba.

“Oslovljavaju me kao bivšeg igrača Paris Saint-Germaina”, dodao je tridesetšestogodišnji Ronaldinho, poznat po širokom osmijehu, ali i ponekad nestvarno umješno nogama.

“Lijepo je vidjeti u kakvoj je situaciji sada klub. Ovo su druga vremena, klub je pretrpio velike promjene (dolaskom novih vlasnika iz Katara 2011. godine), ali kada sam bio u PSG, bio sam vrlo sretan”, naveo je Ronaldinho.

On će prisustvovati nedjeljnoj utakmici PSG-a i Monaca, a brazilski mediji prenijeli su da će dobiti počasni trofej od pariškog kluba.

Ronaldinho je igrao za PSG od 2001. do 2003. godine, a prije toga karijeru je počeo u Gremiju. Igrao je još za Barcelonu, Milan, Flamengo, Atletico Mineiro, Queretaro i Fluminense.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 97 utakmica i postigao 33 gola, osvojio je Svjetsko prvenstvo 2002. godine, Copa Americu 1999. i Kup konfederacija 2005. Zlatnu loptu osvojio je 2005. godine i izabran je među 100 najboljih nogometaša svijeta.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!