NaslovnicaVijestiZvanično: Francesco Totti napušta Romu ali ne ide u penziju

Zvanično: Francesco Totti napušta Romu ali ne ide u penziju

Zvanično: Francesco Totti napušta Romu ali ne ide u penziju! Francesco Totti je pozvao sve igrače i osoblje Rome na večeru koju organizuje tri dana prije njegove zadnje utakmice u dresu Rome. U nedjelju će kapiten Rome odigrati svoju 619. utakmicu u Seriji A.

Francesco Totti napušta Romu

Legendarni napadač, kapiten i ikona Rome na društvenim mrežama napisao je da će u nedjelju odigrati svoju zadnju utakmicu u dresu Rome protiv Genoe.  U dresu Rome je proveo cijelu svoju karijeru ali nije poznato da li će Totti ipak u narednoj sezoni zaigrati u nekom drugom klubu.

“Na utakmici između Genoe i Rome zadnji put u svojoj karijeri ću nositi dres Rome. Ne mogu vam u nekoliko rečenica opisati koliko mi znače, koliko su mi značile i koliko će mi značiti boje Rominog dresa. ” – rekao je 40-godišnji napadač.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Ta izjava Tottija probudila je interes javnosti, s obzirom da nije rekao da se oprašta od aktivnog igranja nogometa. Sportski direktor Rome, pridošlica iz Seville, Monchi, mu je ponudio neku funkciju u klubu ali nije poznato da li ju je Totti prihvatio.

Transfer glasine: Herrera u Barceloni, Hazard u Arsenalu, Sanches u Juventusu

“Moja ljubav prema nogometu nije presušila. To je strast, moja strast! Tako je duboka da ne mogu zamislit da je prestanem puniti. Od ponedjeljka sam spreman. Spreman na nove izazove.” – rekao je Totti. Njegove riječi ostavljaju otvorene mogućnosti da bi Totti u narednoj sezoni mogao nastaviti igrati nogomet, prije svega u Miamiu ili u nekom od arapskih klubova.

Totti se je pridružio rimskoj Vučici u sezoni 1992/1993 a debitirao je u martu 1993. godine. U Seriji A postigao je 250 golova a u svim takmičenjima 350 ukupno. U svojim najboljim godinama važio je za najboljeg igrača na svijetu, više puta je odbijao napustit Romu i ako je na stolu imao konkretnu ponudu Real Madrida i to u više navrata. Ostao je vjeran Romi, jedinom klubu za koji je pristao igrati na najvišoj razini.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

 

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!