NaslovnicaVijestiAC Milan dovodi zvijezdu Borussije Dortmund sljedećeg ljeta

AC Milan dovodi zvijezdu Borussije Dortmund sljedećeg ljeta

Prema pisanju talijanskih novina Tuttosport, zvijezda Borussije Dortmund Marco Reus bit će prva meta AC Milana sljedećeg ljeta.

Milan želi Reusa

Taj transfer im je navodno predložio njihov novi proizvođač sportske opreme Puma, sa kojim su potipsali ugovor nakon prekida ugovora sa Adidasom, te će nositi njihove dresove od početka sljedeće sezone. Mnogi se pitaju koliko proizvođači opreme zaista imaju utjecaja na transfere u nogometu, ali dovoljno je spomenuti da je Neymar u Barcelonu iz Santosa stigao upravo zbog Nikea.

Reus je jedan od najvećih predstavnika Pume, te jedan od najboljih igrača na svijetu. Ipak, u posljednjih nekoliko godina je pretrpio veliki broj povreda, koje su ga dosta vremena udaljile sa terena. To bi možda moglo predstavljati problem u njegovom potencijalnom dolasku na San Siro, s obzirom da sportski direktor Milana Massimiliano Mirabelli nema namjeru dovoditi igrače sklone povredama. No, sad kad se navodno u sve uključio i njihov sponzor, možda bi se mogli i predomisliti.

Pored toga, pojavile su se informacije kako će ga skauti Milana gledati sutra na utakmici protiv Atalante u okviru Europske lige. Njemački reprezentativac se tek oporavio od povrede ligamenta, koju je dobio u pobjedi protiv Eintrach Frankfurta u finalu DFB Kupa krajem prošle sezone, te je ove sezone skupio tek tri nastupa.

[su_watch_live_football]

Uprkos tome što je izbivao toliko dugo, on je prošlog vikenda uspio postići gol na gostovanju kod Borussije Monchengladbach za minimalnu pobjedu svog tima. Borussia Dortmund je zahvaljujući toj pobjedi stigla do brojke od 40 osvojenih bodova ove sezone, te se trenutno nalazi na drugom mjestu u Bundesligi i za vodećim Bayern Munchenom zaostaje čak 19 bodova.

Reus je u omladinsku školu Borussije stigao sa samo šest godina davne 1995. godine, te je tu ostao do 2005. godine, kada je besplatno prešao niželigaša Ahlen. U ljeto 2009. godine napravio je veliki iskorak u karijeri, te potpisao za Borussiju Monchengladbach, u kojoj se zadržao naredne tri sezone tokom kojih je odigrao ukupno 109 utakica za klub, postigao 41 gol i podijelio 28 asistencija. Na Signal Idunu Park je došao u ljeto 2012. godine za samo 17 miliona eura, te je u žutom dresu odigrao 192 utakmice, postigao 90 golova i podijelio 60 asistencija.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!